sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Ruoka: Pienet juustosarvet

Tehtiin Olivian kanssa eilen ensimmäistä kertaa juustosarvia. Prosessi ja ohje olivat niin helppoja, että haluan jakaa tämän teidän kanssanne!



Pienet sarvet (24-32kpl)

50g margariinia tai voita
5 dl maitoa
50g hiivaa
1 kananmuna
1 tl suolaa
(sokeria 1 rkl)
n 15 dl vehnäjauhoja

voiteluun: 1 kananmuna


Sulata rasva kattilassa ja lisää joukkoon maito. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi (37´C) ,toisinsanoen uita etusormeasi vähän väliä kattilassa!
Murenna hiiva taikinakulhoon, kaada joukkoon hieman maito-rasvaseosta ja sekoita, kunnes hiiva on lionnut nesteeseen. Lisää loput maito-rasvaseoksesta sekä yksi vatkattu kananmuna, suola, halutessasi sokeri ja miltei kaikki jauhot. Itse korvasin osan vehnäjauhoista ruisjauhoilla. Sekoita ainekset koneella tai käsin - itse sekoitin käsin. Kun taikina on sopivan kimmoisa, peitä leivinliinalla ja anna taikinan kohota 30 min.

Jaa taikina 4 osaan. Kauli taikinanpalat suorakaiteiseksi tai pyöreiksi kiekoiksi.




Leikkaa levyistä 6-8 kolmiota. Kääri kolmiot kannasta lähtien rullalle ja käännä rullat sarviksi. Asettele sarvet pellille (leivinpaperille tottakai) ja anna kohota vielä hetki. Voitele kananmunalla ja kypsennä 225-250-asteisessa uunissa 8-12 min.

Itse laitoin rullausvaiheessa väliin mozzarellajuustoa (raastetta).



Sarvet muuttuvat seesamisarviksi, kun ripottelet seesaminsiemeniä sarvien päälle ennen uunin laittoa.


Nauti joko sellaisinaan tai leikkaa sarvi kahtia ja täytä se kuin croissantti!


Sunnuntaiherkkua parhaimmillaan :)

Ohje WSOY Keittokirjaklassikko: Uusi ruutukokki kirjasta, s.524.



1 kommentti:

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)