sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Mehukas puolukkapiirakka.

Kuinka moni soveltaa ruokaohjeita? Mulla on "huono" tapa lisätä (tai ottaa pois) aineksia omasta päästä. Laittaa "ripaus, loraus, pikkuisen, reilusti" ja niin edelleen, enkä tämän vuoksi pysty aina kertomaan määriä, mitä olen käyttänyt. En myöskään aina edes muista, mitä kaikkea olen esimerkiksi jauhelihakastikkeeseen laittanut, joten lähes jokainen kokkailukerta on minulle uusi tutkimusmatka makujen maailmaan! Seuraava ohje on kuitenkin poikkeus ja kulkenut mukanani jo pitkälti yli 10 vuotta. Saatat ihmetellä ainesten vähyyttä, mutta usko pois, tämäkin määrä taikinaa riittää mehukkaaseen lopputulokseen! Kuvassa näkyvä vuoka 24cm. Tämä ohje on lisäksi myös hyvin edullinen. Jos saat puolukat ilmaiseksi, tulee tämän vuoan hinnaksi vain 1,125 euroa! (tässä käytetty kermaviiliä, jonka hinta 0,45€).

P U O L U K K A P I I R A K K A


Murotaikinapohja:

50g voita
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja

Päälle:

200-250g puolukoita
1 kermaviili
1 kananmuna
1/2 dl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria

Valmistus:

  1. Pehmitä voi esimerkiksi mikrossa (mulla riittää 600W 10sek.)
  2. Laita uuni päälle, 200'C.
  3. Vaahdota voi ja sokeri. Mitään överivaahtoa ei tästä määrästä tule, joten voit olla tyytyväinen, jos taikinanalku ei ole tässä vaiheessa juoksevaa.
  4. Lisää "vaahtoon" kananmuna, jatka vispaamista.
  5. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoon ja lisää pikkuhiljaa taikinaan, sekoittaen edelleen samalla.
  6. Levitä taikina vuokaan. 
  7. Ripottele puolukat vuokaan. Voit pyöräyttää pakastetut puolukat ensin teelusikallisessa perunajauhoja, jos siltä tuntuu - itse en tätä käytä.
  8. Vatkaa kulhoon kananmuna, kermaviili ja sokerit. Kaada tasaisesti  puolukuoiden päälle.
  9. Nosta piirakka uuniin (200'C) ja anna sen kypsyä uunista riippuen 40-45 min.
Tarjoa vanilja- tai kinuskikastikkeen taikka vaniljajäätelön kanssa. Tai syö sellaisaan. Piirakka on parhaimmillaan seuraavana päivänä, muista nostaa yöksi jääkaappiin!

Ja piirakan hinnaksi tulee tosiaan vain 1,125* euroa.

*hinta laskettu käyttäen Kotimaista vehnäjauhoa, Rainbow sokeria, Kotimaista kananmunia, Kotimaista kermaviiliä, Valion voita ja itsekerättyjä puolukoita.

Nautinnollista sunnuntaita!

Karina

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa niin helpolta ja maukkaalta, että on pakko kokeilla!
    - Gina

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kokeilla tehdä grahamjauhoista ja levittämään pohjan päälle kermaviiliseoksen ja sen päälle puolukat.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Vastaan pian :)